Amerika’da Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ile Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün (IIHS) çarpışma testi sonuçlarına göre 2021 model en güvenli otomobiller belirlendi. Bu sonuçlarla birlikte en güvenli arabalar seçilerek 2021 model en güvenli otomobiller sıralamasına girmiş oldu. Yapılan testlerde araçların çarpma hızları, yetişkin koruması, çocuk koruması, sürücüyü koruyan özellikler gibi birçok faktör birlikte değerlendirildi. 2021 yılının en güvenli araçları, aynı zamanda en güvenli aile araçları olarak lanse edildi.

2021 Model En Güvenli Otomobiller

2021 model en güvenli otomobiller sıralaması için yapılan testler birçok aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalardan her birinde, farklı yönlerden gelen çarpışmalarda yaralanma potansiyelleri de ölçülmektedir. Aynı zamanda otomatik acil fren sistemleri de teste tabi tutulmakta ve kaza sonrası araçların acil çağrı sistemleri de test sonuçlarına dâhil edilmektedir.

2021 Model En Güvenli Otomobiller

Polestar 2 – 2021 Model En Güvenli Otomobiller

Polestar 2 – 2021 Model En Güvenli Otomobiller

Polestar 2

2021 model en güvenli otomobiller sıralamasında ilk sıralarda olan ve tüm testlerde tutarlı bir performans gösteren bu araç, güvenlik desteği kategorisinde yüzde 86 gibi yüksek bir puan aldı. Aracın yetişkin yolcu güvenliği puanı yüzde 93 iken, çocuk güvenliği puanı ise yüzde 89 olarak ölçüldü. Yüksek teknolojili bir sürüş kabinine sahip olan Polestar 2, Avrupa’da 50.000 £ ‘dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Elektrikle enerjisi kullanan aracın fiyatı, elektrikli otomobil standartlarına göre oldukça pahalı.

images 4 5

Genesis G80

Genesis G80

İngiltere’de yeni bir marka olan Genesis’in, G80 model lüks sedan aracı, test sonuçlarından 5 yıldızlı genel derecelendirme puanı alarak herkesi şaşırttı. 2021 model en güvenli otomobiller sıralamasında ilk sıralarda yer alan araç, yetişkin yolcu güvenliği için yüzde 91, çocuk güvenliği için yüzde 87 puan aldı. G80, güvenlik testlerinin her birinde çok iyi notlar aldı ve güvenlik desteği kategorisinde en yüksek puanı alarak diğer araçları geride bıraktı. İngiltere’de 38.000 sterline satılan araç, Alman markalarına meydan okuyacak gibi gözüküyor.

images 4 2

Volkswagen ID4

Volkswagen ID4

Volkswagen ID4, yapılan tüm testlerin sonuçlarına göre 2021 model en güvenli otomobiller arasına girmeyi başarmıştır. Yetişkin yolcu koruması puanı yüzde 93 ve çocuk koruması puanı yüzde 89 olan araç, özellikle çocuklu aileler için mükemmel bir seçim olacaktır. Volkswagen ID4 güvenlik yardımı kategorisinde de yüzde85 ile etkileyici bir puan almıştır.

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV

Yeni Skoda Enyaq iV, yüzde 94 yetişkin yolcu koruma puanı ve yüzde 89 çocuk koruma puanı ile 2021 model en güvenli otomobiller sıralamasına girdi. Elektrikli bir araç olan Skoda Enyaq iV, piyasadaki en güvenli SUV’lardan biri kabul edilmektedir. yüzde 82’lik güvenlik desteği puanı ile başarılı bir araç olan Enyaq iV, hem çok güvenli hem de çok geniş bir araç. Aracın bagajı da oldukça fazla bir alana sahip. Bu yüzden kalabalık aileler için çok iyi bir seçim.

2021 Model En Güvenli Otomobiller

Genesis GV80 – 2021 Model En Güvenli Otomobiller

Genesis GV80

Genesis GV80

Genesis GV80, 2021 güvenlik testlerini beş yıldızlı bir güvenlik derecesi ile tamamladı. Yetişkin ve çocuk yolcu güvenlik testlerinde sırasıyla yüzde 91 ve yüzde 87 puan aldı. 2021 model en güvenli otomobiller sıralamasına girmeyi başaran aracın güvenlik desteği puanı ise yüzde88. Genesis GV80 bu puanla, test edilen araçların en iyilerinden biri oldu. Çok güvenli bir araç olan Genesis GV80, İngiltere’de 57.000 £’e satışa sunuluyor.

images 4 6

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat güvenlik testlerinden en yüksek puanları alan ve 2021 model en güvenli otomobiller listesine giren araçlardan biri oldu. Rahat ve konforlu kabini, esnek sürüş kalitesi ve testlerden aldığı güvenlik puanları öne çıkan araçlardan biri oldu. Passat, arka görüş kamerası, kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı, önden çarpışma uyarısı, yaya algılama, otomatik acil frenleme ve uyarlanabilir hız sabitleyici gibi özelliklere sahip.

images 4 4

Toyota Camry Hibrit

Toyota Camry Hibrit

Güvenli bir aile arabası almak istiyorsanız Toyota Camry Hibrit’den daha iyisini bulamazsınız. Güvenlik testlerinden tam puan alan ve 2021 model en güvenli otomobiller listesine girmeyi başaran araçta bir arka görüş kamerası, şeritten ayrılma uyarısı, şeritte kalma yardımı, ileri çarpışma uyarısı, yaya algılama, otomatik acil frenleme, uyarlanabilir hız sabitleyici, yol işareti tanıma ve otomatik uzun farlar bulunuyor.

images 4 7

Toyota Prius

Toyota Prius

Toyota Prius

Toyota Prius denilince aklınıza hemen “yakıt verimliliği” gelebilir, ancak çarpışmalarda ve olası kazalarda sunduğu güvenlik de bu aracın en güçlü yönlerinden biridir. 2021 model en güvenli otomobiller listesinde yer alan Prius, tüm çarpışma testlerinden çok yüksek puanlar alarak sıralamaya girmeyi başardı. Yayalara çarpmayı önleyen sistemi ile bu kategoride en yüksek puanı aldı. Prius, farlarının güçlü aydınlatma sistemi ile ek puan alarak rakip araçları geride bıraktı. Prius, bir arka görüş kamerası, ön çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, yaya algılama, uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarısı, şeritte kalma yardımı, yol işareti tanıma ve otomatik uzun farlara sahiptir.

images 4 8

Subaru Impreza

Subaru Impreza

Subaru Impreza güvenlik testlerinden yüksek puanlar alarak 2021 model en güvenli otomobiller listesinde yerini aldı ve rakiplerini geride bıraktı. En güvenli kompakt otomobillerden biri olarak tanımlanan bu araç, genel güvenlik testinden beş yıldız aldı. Impreza standart olarak bir arka görüş kamerası, şeritten ayrılma uyarısı, şeritte kalma yardımı, ön çarpışma uyarısı, otomatik acil fren, uyarlanabilir hız sabitleyici ve arka koltuk uyarısı gibi özelliklere sahip.

images 4 9

Hyundai Sonata Hibrit

Hyundai Sonata Hibrit

Benzinle çalışan Sonata’yı seviyorsanız, ancak yakıttan tasarruf etmek istiyorsanız, Hyundai Sonata Hibrit’i tercih edebilirsiniz. Sonata Hibrit, hibrit olmayan kardeşiyle çarpışma testlerinden aynı sonuçları aldı. 2021 model en güvenli otomobiller listesine girmeyi başaran Sonata Hibrit, sürücülere kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı gibi standart güvenlik özellkleri de sunuyor. Araç, Amerika’da 27.750 dolara satılıyor.

images 4 10

Nissan Sentra

Nissan Sentra

2021 model en güvenli otomobiller listesine giren Nissan Sentra, maliyeti 20.000 doların altında olsa da birçok güvenlik özelliğine sahip bir araç. Bunların arasında bir arka görüş kamerası, kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı, önden çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, yaya algılama, otomatik uzun huzmeli farlar ve sürücü uyuşukluk izleme sistemi bulunuyor.

images 4 11

Toyota Prius Prime

Toyota Prius Prime

Toyota Prius Prime, hibrit bir araçtır. Yani elektrik kullanarak sadece kısa mesafe yol gitmektedir, pili azaldığında hibrit moda geçer. Elektrikli bir araç isteyen, ancak yakıtla da çalışsın diyenler için tercih edilebilir araçlardan biri. Çarpışma testlerinden çok yüksek puanlar alan ve 2021 model en güvenli otomobiller listesine girmeyi başaran aracın güvenlik özellikleri arasında, arka görüş kamerası, ön çarpışma uyarısı, yaya ve bisikletçi algılama, otomatik acil frenleme, uyarlanabilir hız sabitleyici, yol işareti tanıma, şeritten ayrılma uyarısı, şeritte kalma yardımı ve otomatik uzun farlar bulunuyor.

images 4 12

Nissan Altima

Nissan Altima

2021 model en güvenli otomobiller listesine dahil olmayı başaran Nissan Altima, dengeli bir sürüş kalitesi, geniş kabini ve yakıt tasarruflu motor serisi ile oldukça etkileyici bir araç. Ayrıca çarpışma güvenliğinde yüksek puanlar alan Altima, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden beş yıldız aldı. Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü, Altima’yı yılın en yüksek güvenlik ödülü olan 2021 Top Safety Pick+ ödülünü verdi. Altima’nın standart olarak arka görüş kamerası, sürücü uyuşukluk izleme, şeritten ayrılma uyarısı, önden çarpışma uyarısı, yaya algılama, otomatik acil frenleme sistemi var.

day exterior 4 587

Toyota Corolla Hibrit

Toyota Corolla Hibrit

2021 model en güvenli otomobiller listesindeki araçlardan biri olan Toyota Corolla Hibrit, en güvenli hibrit otomobil olarak IIHS tarafından 2021 en iyi güvenliğe sahip araç olarak tanıttı. Araç, far performansı hariç tüm kategorilerde mümkün olan en yüksek puanı aldı. Tüm Corolla Hibrit modelleri, arka görüş kamerası, ön çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, yaya ve bisikletçi algılama, uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarısı, şeritte kalma yardımı, yol işareti tanıma ve otomatik uzun farlara sahiptir.

images 4 13

Toyota Corolla

Toyota Corolla

Hibrit olmayan Toyota Corolla çok yüksek güvenlik puanları alarak 2021 model en güvenli otomobiller sıralamasına girdi. Corolla’nın sahip olduğu güvenlik özellikleri, önden çarpışma uyarısı, yaya ve bisikletli algılama, otomatik acil frenleme, uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarısı, şeritte kalma yardımı, arka görüş kamerası, otomatik uzun farlar ve yol işareti tanıma sistemidir.

images 4 14

Hyundai Veloster

Hyundai Veloster

Güvenli ancak aynı zamanda sportif bir araba almak istiyorsanız, 2021 model en güvenli otomobiller listesine girmeyi başaran Hyundai Veloster tam size göre. Çevik yol tutuşu, motor performansı ve sezgisel teknik güvenlik özelliklere sahip olan araç, üç kapılı bir yerleşim düzenine sahip. Bu düzene göre araçta sürücü tarafında bir, yolcu tarafında ise iki adet kapı var. Standart güvenlik özellikleri arasında ise bir arka görüş kamerası, sürücü uyuşukluk izleme, ön çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı bulunuyor. Veloster, altı çarpışma testinden yüksek puanlar alarak sıralamaya girdi.

images 4 15

Honda Civic

Honda Civic

Yüksek güvenlik puanı alan Honda Civic, geniş bir kabine sahip. 2021 model en güvenli otomobiller listesi arasında yer alan araç, yol tutuşu ve tasarruflu yakıt kullanımı ile 2021 yılının en iyi otomobil seçimlerinden biri. 2021 en iyi kompakt otomobil ödülünün finalisti seçilen araçta, standart olarak otomatik uzun farlar, ileri çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarısı, şeritte kalma yardımı ve arka görüş kamerası gibi özellikler var.

images 4 16

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

Oldukça şık ve sürüşü rahat bir araç olan ve 2021 model en güvenli otomobiller listesine dahil olan Hyundai Sonata, oldukça güvenli bir araç. Güvenlik testlerinden yüzde 95 gibi çok yüksek bir puan alan araç, Amerika’da 24,000 dolara satışa sunuluyor. Hyundai Sonata, Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü tarafından 2021 yılının En İyi Güvenliğe Sahip Aracı seçildi. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Sonata’yı beş yıldızlı bir güvenlik puanı ile ödüllendirdi. Hyundai Sonata arka görüş kamerası, arka koltuk uyarısı, sürücü uyku hali izleme, ön çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, yaya algılama, uyarlanabilir hız sabitleyici, otomatik uzun farlar, şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı ile donatılmıştır.

images 4 17

Nissan Versa

Nissan Versa

15.000 doların altında bir satış fiyatına sahip olan ve kendi kategorisindeki araçlardan daha uygun fiyatlarla satışa sunulan Nissan Versa, tüm çarpışma testlerinde takdire şayan bir performans sergiledi. 2021 model en güvenli otomobiller listesine yüksek puanlar alarak giren Versa, özellikle ön çarpışma testlerinden en yüksek puanı alarak diğer araçları geride bıraktı. Versa, yandan çarpma testinde beş yıldız aldı. Araçta standart olarak arka görüş kamerası, şeritten ayrılma uyarısı, önden çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, yaya algılama gibi özelliklere sahip.

images 4 18

Kia K5

Kia K5

2021 model en güvenli otomobiller listesinde yer alan Yeni Kia K5, Optima’nın yerini alacak gibi görünüyor. Optima’dan daha sportif, daha donanımlı ve daha lüks bir araç olan Kia K5, yüzde 94 güvenlik puanıyla 2021 model en güvenli otomobiller arasında yerini aldı. Çarpışma testi sonuçlarında beş yıldızlı bir güvenlik puanı almayı başaran Kia K5, birçok güvenlik araçlarıyla donatılmış bir araç. Arka görüş kamerası, ön çarpışma uyarısı, yaya algılama, otomatik acil frenleme, sürücü uyku hali izleme, şeritten ayrılma uyarısı, şeritte kalma yardımı, otomatik uzun farlar ve arka koltuk uyarısı gibi özelliklere sahip. Aracın Amerika’daki satış fiyatı 24 bin dolar.

2022 Model Araçlar