Periyodik araç bakımı, araç çalışır durumdayken yaptırdığınız ve Experix Kurumsal Oto Ekspertiz olarak her müşterimize şiddetle tavsiye ettiğimiz en önemli bakım planıdır. Planlı bakıma benzer şekilde, periyodik bakım faaliyetleri önceden planlanır ve bozulma belirtileri olsun olmasın gerçekleştirilir.

Servis görevlerinin zaman aralığı ve sıklığı, bir aracın üretildiği parametrelere göre dayanması için temel gerekliliktir. Bu nedenle, program her araç modeli ve varyantı için özeldir. Periyodik bakım programına buradan bakın:

  • Experix Kurumsal Oto Ekspertiz Periyodik Araç Bakım Takvimi
  • Experix Periyodik Araç Bakım Randevu Takvimi

Experix ile Periyodik Araç Bakımı

Birçok araç için periyodik araç bakım çizelgesi, ilk 10.000 km’lik kilometreden başlayarak ve sonrasında 30.000 km’de bir veya daha sonra her 12 ayda bir servis kontrolleri, arıza teşhisi ve parça değişimini içerir. Experix Kurumsal Oto Ekspertiz olarak en çok periyodik bakımı önemsiyoruz. Büyük bir eksiklik sizi yolda bırakacaktır. Lütfen siz de aracınızın bakımlarını yaptırın ve oldukça dikkatli olun. Unutmayın ki ufak gördüğünüz ve bakımını yaptırmadığınız bir sorun size çok büyük bir fatura çıkarabilir.

Satın aldığınız aracınızın ilk günkü performansına tekrardan şahit olacaksınız. Periyodik bakım aracınızın değerini arttırır ve onu dinamik tutar. Bu konuda uzman teknisyenlerimizle hizmetinizdeyiz. Experix Kurumsal Oto Ekspertiz’in size sunduğu en önemli avantaj yılların deneyimi ve bu deneyimi size sunabilecek teknik servislerin varlığıdır. Yıllardır biriktirdiğimiz deneyimi aracınızın anlık durumunu gözetip değerini de koruyarak daha iyiye ulaşması için sizinle paylaşırız.

Experix ile Periyodik Araç Bakımı Nedir?

Experix  ile Periyodik Araç Bakımı

Experix ile Periyodik Araç Bakımı

Periyodik bakım yapmak, aracınızın performans özelliklerini ve ömrünü garanti eder. Her gün birçok aracın Experix Kurumsal Oto Ekspertiz’e geldiğini görüyoruz. Bu araçların çalışır halde olmasına aldanmayan birçok müşteri bizim deneyimlerimizden yararlanıp araçları ekspertize veriyorlar. En çok karşılaştığımız sorun periyodik bakımları yapılmayan araçların çıkarttığı birçok minik problem. Bu problemler yıllarca birikiyor ve en sonunda araç sahibine oldukça pahalıya patlıyor. Fakat periyodik bakımlarınızı yaptırıp eğer bilginiz yoksa Experix Kurumsal Oto Ekspertiz’den destek alırsanız aracınızın değerini artırırsınız. Bu sayede ekspertize giren aracınızın değeri daha da yükselir.

  • Genel Araç Periyodik Araç Bakımı
    Her zaman rutin olarak genel araç bakımı yaptırmanızı öneririz. Bu, radyatör hortumlarını, hava filtresini, fan kayışlarını ve motor sesleriyle ilgili sorunları kontrol etmek için sertifikalı araç teknisyenleri tarafından kapsamlı bir incelemeyi içerir.
  • Oto Boya ve Kaporta
    Her altı ayda bir arabanızın dışını cilalamak zorunludur. Cilalama bileşikleri, yüzeyi boyaya zarar verebilecek ve solmasına, paslanmasına ve hatta soyulmasına neden olabilecek kirletici ve tahriş edici maddelerden korur.
  • Frenler
    Aracınızın güvenliğini korumak için rutin fren muayenesi gereklidir. Frenlerinizi sertifikalı teknisyenler tarafından kontrol ettirin, tüm fren bileşenlerinizin optimum performansta çalıştığından ve hangi parçaların servis, onarım veya değişim gerektirdiğinden emin olun. Experix Kurumsal Oto Ekspertiz size uygun servis olanaklarını bulur, en uygun servisi ekspertiz öncesi sizinle paylaşır.
  • Lastiklerin Periyodik Bakımı
    Periyodik lastik bakımı, sertifikalı teknisyenler tarafından lastiklerin tam kontrolünü içerir. Bu kontrol lastiğinizin mevcut sağlığını kontrol etmemizi sağlar. Ayrıca herhangi bir hasarı veya daha iyi bir lastikle değiştirilmesi gerekip gerekmediği hakkında ayrıntılı bir genel bilgimiz olur.
  • Serpantin Kemer, Triger Kayışı
    Serpantin kayış, hidrolik direksiyon pompanız, alternatörünüz ve klima kompresörünüz gibi çevresel aygıtlara güç sağlar. Ayrıca rutin bir inceleme, kayışta herhangi bir çatlak veya aşınma ve yıpranma olup olmadığını belirlemeye yardımcı olur.
  • Oto Klima & Soğutucu
    Isı, arabanızın motorunun düşmanıdır ve optimum sıcaklıkları eski haline getirmek soğutma sıvısının işidir. Çoğu araba sıvısı gibi soğutma sıvısı da kimi zaman gücünü yitirir. Amacına hizmet ettiğinden emin olmak için düzenli olarak kontrol edilmelidir. Zira çoğu soğutma sıvısının 20.000 Km sonrası değiştirilmelidir. Böylelikle birçok sorunun gerçekleşme ihtimali ortadan kalkar.
  • Yağ ve Sıvı Değişimi
    Yakıt açısından verimli ve yüksek performanslı bir motor sağlamak için aracınızın yağını zamanında değiştirmek gerekir. Ayrıca kullanılmış yağ ve yağ filtrenizi kontrol etmemiz şarttır. Bununla birlikte kabin filtresini ve hava filtresini kontrol ettirmek periyodik araç bakımı için çok önemli. Ayrıca önemli sıvıların seviyelerini kontrol etmek periyodik araç bakımın bir parçasıdır. Experix Kurumsal Oto Ekspertiz size tüm konularda teknik yardım sunar!

Experix ile Periyodik Araç Bakımı İçin Avcılar Şubemize giderek tüm kontrolleri yapabilir. Aracınıza Güvenle Binebilirsiniz.