Bolu Oto Ekspertiz

Günümüz ekonomik şartlarında, İkinci el otomobil fiyatları sıfır otomobillere göre daha düşük olması sebebi ile  2. el oto almak, her zaman cazip bir fırsat olacaktır. Ancak  daha önce başkası tarafından kullanılmış olan  bir araç ile ilgili şüpheler de her zaman fazlası ile kafa karıştırıcı olmaktadır. Alınması planlanan ikinci el araçların motorunun ne  durumda olduğu  daha önceler de  kaza yapıp yapmadığı veya  geçirmiş olduğu kazaların  sonucunda da aracın  kullanım durumunu  etkileyecek arızalar meydana geldi mi? gibi sorular mutlaka kafa kurcalayacı olacaktır. ikinci el araç satın alım işlemi yapılırken gözle dahi kontrol sağlansa ya da araçlardan anlayan biri olarakta dikkat etmeniz gereken noktaları bilseniz dahi bir takım  teknik aksaklıklar fark edilemeyebilir. Bu sebepten ötürü de kullanılmış oto alırken Bolu Oto Ekspertiz raporu çok önemlidir.

Oto Ekspertiz Raporu Ne İşe Yarar? 

Genel açıdan bakıldığında ekspertiz raporu oldukça geniş bir kavramı ifade etmektedir. Çünkü bu kavram, bir çok alanda kullanılmaktadır . Araç dünyasında ise ikinci el araçlar için söz konusu olan rapor ekspertiz raporudur. İkinci el bir araçlar da gözle görünen veya görünmeyen eksikliklerini  ortaya çıkaran rapora oto ekspertiz raporu denmektedir. Yani  otomobilin sağlık muayenesi sonucunun yer aldığı rapordur. Bolu Araç Ekspertiz raporu ile alınması planlanan aracın değerini, daha önceleri  kaza yapıp yapmadığı, değişen parça veya arızalı bir parçasının olup olmadığı bakılarak değerlendirilir. Böylelikle Bolu Oto Ekspertiz  raporu alıcıya ve satıcıya güven verir.

İkinci El Araçta Ekspertiz Raporu Neden Bu kadar Önemli ? 

Bolu Oto Ekspertiz raporu, alınacak olan aracın  güvenli bir şekilde uzun yıllar kullanabileceğinden  emin olmak için çok önemlidir. 2.el araç alınırken mutlaka dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, araçların  motoru ve  de motorla ilgili aksam kısmıdır. Bolu Oto Ekspertiz  raporu ile alınacak olan  aracın motoru hakkında tüm detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Araç motorunda değişen bir parça var mı? Bu değişen parçalar orijinal mi değil mi öğrenebilirsiniz. Oto ekspertiz, raporunda ; araç motorunun  yanı sıra aracın  iç aksesuarları da kontrol edilmektedir. Araçların kaportasında, tamponunda  bir problem olup olmadığı kontrol edilmektedir . Ayrıca araçta yer alan tüm elektronik sistemleri incelenir. Araç için çok önemli  donanımlardan biri olan frenlerin durumu ve aşınma problemlerinin olup olmadığına bakılır. Ayrıca otomobilin  dışında bulunan boyan orijinal mi olduğu yoksa kaplama mı yapıldığı kontrol edilir. Otomobilin geçmiş tüm dosyaları  kontrol edilerek daha önceleri  bir kazaya karışıp karışmadığı , herhangi  bir yetkili servis desteği ile parça değiştirilip değiştirmediğine bakılır.

Araçların Kilometresi İle Oynandığı Nasıl Anlaşılır ? 

Özenle hazırlanan bir Ekspertiz raporunda hem aracın  resmi kayıtlarında bulunan ya da gizlenen bir durumun veya yetkili servis sistemleri tarafından kayıtlara geçirilmemiş olan herhangi bir değişimin söz konusu olup olmadığı en ince ayrıntısına kadar kontrol edilmektedir. 

Bolu Oto Ekspertiz raporu sayesinde araç modeli ne olursa olsun satın aldıktan sonra bilinmeyen bir durumla karşılaşılması ihtimali ile  endişeler  en aza inecektir.

Bolu Oto Ekspertiz Rapor Çeşitleri Nelerdir? 

Bolu Oto Ekspertiz raporlarına  genel  açıdan bakıldığında , yaptırılmak istenen  muayeneleri tüm  ayrıntısına göre birkaç çeşide ayrılabilmektedir. Tüm bütçeye  göre uygun olabilecek  Ekspertiz raporunun yaptırılması mümkündür. Ayrıca ekspertiz işlemlerine bakıldığında ; Bolu Oto Ekspertiz raporları 2 veya  3 paket halinde bölünüp sunulmaktadır. 

Bolu Oto Ekspertiz Ne İşe Yarar?

Bolu Araç Ekspertiz işlemleri  sonucunda da  tüm detaylar  ile beraber araçların durumu hakkında da  bilgiler toplanmaktadır. Elde edilen bu bilgiler sektöründe ustalaşmış, olan uzman kadro ile , bağımsız ve tarafsız bir şekilde yorumlanarak  bir rapor haline getirilir.

Bolu Araç Ekspertiz raporu ile, araçların  anlık durumları  hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılarak, yönlendirmeler yer almaktadır . Ekspertiz işlemleri  bir Oto Check-Up işlemi olarak varsayılabilir. Otomobiller detaylı bir şekilde  görülür ve de bilgi sahibi olunur. Bu sayede de yapmanız gereken ve dikkat edilmesi gereken tüm önemli işlemleri bilebilir. Ayrıca bir çok maddi ve manevi kayıplara karşı da kendinizi güvence altına almış olursunuz.

Neden Ekspertiz İşlemini Yaptırmalıyız?

2. El Araç alım – satım prosedürlerin de sıklıkla tercih edilen Ekspertiz işlemlerini yaptırmak büyük bir önem arz etmektedir. 

İkinci el araç alım ve satım işlemleri sırasında  çok daha farklı kurnazca  oyunlar  yapıldığı zamanlar rastlanmaktadır. Bura da dikkat edilmesi gereken ve ihtiyaç duyulan nokta ise, Bolu Oto Ekspertiz hizmetlerinin  öneminin farkına varılarak, kendinizi daha da garantiye alarak size TSE-HYB Belgeli, Garantili, Kaşeli, kurumsal imzalı resmi bir Bolu Oto Ekspertiz raporu sunan ekspertiz firmasına aracınızı getirmenizdir.

Bolu Oto Ekspertiz Nasıl Yapılır?

Bir aracın alımı veya satın alımına karar verildikten  sonra ilk yapacağınız işlem ise detaylı bir şekilde hazırlanan Bolu Oto Ekspertiz hizmeti almak olmalıdır. En ucuz fiyatlı Bolu Oto Ekspertiz işlemleri  için ekspertiz merkezleri ile irtibat kurabilirsiniz. Bolu Oto  Ekspertiz paketleri içerisinde; araçların  detaylı Bolu Oto Ekspertizi yapılarak, bütün sorunlarını  en ince ayrıntısına kadar inceleyerek bildirmek gibi bir çok önemli nokta yer almaktadır. 

Böylelikle de  satın alınacak olan  araçlar  hakkında detaylı bilgilere kolaylıkla doğru bir şekilde vakıf olunur. Araç satın alım tasarruflarında da  ya da  pazarlık aşamasında buna göre tüm adımlar yapılabilir. İşlemlerin bitmesinin ardında da, bir çok yükten kurtulunur. Bu şekilde iki tarafta kendisini garantiye alarak içiniz rahat bir halde ticaret işlemlerini gerçekleştirirsiniz.

Bolu Oto Ekspertiz  merkezlerinde, tüm kontroller en son moda olan, teknolojik cihazlar ile  yapılmakta olup, elektronik bir alan da , usta ekiplerin yönlendirmeleri ile yorumlanır. Bolu Oto Ekspertiz süreçleri aşama aşama ilerlemektedir.

Bolu Araç Ekspertiz işlemlerinde  araçlar  öncelikle yanal kayma, fren, el freni, süspansiyon testlerine sokulmaktadır. Bu aşamalarını  ardından da  mekanik kontrollerin hepsi sırasıyla gerçekleştirilir. Bu işlemlere başlanırken ; boya, değişen durumları da denetim edilmeye başlanır. Aynı zamanda da kaporta ve mekanik kontrolleri de yapılan otomobiller büyük bir özveri ile incelenmektedir. Bu esnada da alanında uzman olan personeller tarafından lastik diş derinlikleri, basınç değerleri, araç iç kontrolleri, düğmeler ve diğer tüm ince detayların  incelemeleri alınarak oto ekspertizi tüm sağlanır. 

İlk aşamalar tamamlandığında araç lift yardımıyla kaldırılarak  ve alt kontrollerinde başlanır. Tüm detaylar ile Bolu Araç Ekspertiz işlemleri burada tamamlandığında ise , kontrol cihazları otomobillere  bağlanarak elektronik ortamda da mevcut aracın beyni  kontrol edilerek var ise tüm arızalar detaylıca tespit edilir.

İşlem sonuçlarında da açığa  çıkan bilgiler doğrultusunda araç alınarak  Dyno testine yapılır. Daha  sonra ise;  motor gücü, beygir gücü ve benzeri tüm araç  değerleri ölçülecektir. Ayrıca otomobilin  genel durumu motor performansı, kaporta durumu ve diğer tüm detay kayıtları bu işlem esnasında tespit edilmektedir. 

Bolu Oto Ekspertiz Raporu Zorunlu Mu?

‘2. El araç ekspertiz raporu zorunlu mu?’ sorusu, araç alıcı ve satıcıları tarafından en çok merak edilen sorulardan bir tanesi olarak sıklıkla karşılaşılmaktadır. Daha evvel ki yıllarda, 2. el araç alım satım işlemlerinde, genellikle alıcının talep ettiği takdirde oto ekspertiz raporu alınmakta idi. Fakat ekspertiz raporunu talep etmeyen kişiler ise araçların görüntüsüne göz atarak ve de yüksek risk alarak satıcının sözüne inanmak durumunda kalarak işlemleri yapmaktaydı Böylece ikinci el araba alım satım işlemlerinde noter huzurunda raporsuz bir şekilde yapılıyordu. Ticaret Bakanlığımız bu konu ile ilgili söz konusu olan yönetmeliği değiştirmesi sonucunda da , 2019 yılından itibaren yürürlüğe girmiş olan  2.el araçlarda oto ekspertiz zorunluluğu resme. getirilmiştir. Yönetmelik kapsamı sayesinde de oto ekspertiz zorunluluğu ile araç  kilometre düşürülmesi, araçlarda meydana gelen  kaza ve hasar durumlarının gizlenmesi gibi hileler de son bularak düzgün  bir ticaret süreci oluşturulması planlanmıştır. 

Düzenlemeler içerisinde her firmanın oto ekspertiz raporu düzenleyemeyeceği belirtilmiştir. Sadece Türk Standartlarına uygun Enstitüsü’nden Hizmet Yeterlilik Belgesi almayı başaran firmalar oto ekspertiz raporu hizmetini verebilecektir. Oto ekspertiz raporu sadece 8 yaş veya 160 bin kilometrenin altında bulunan tüm motorlu kara taşıtlarıi için zorunlu hale getirilerek yürürlüğe konmuştur Bu kurallar dışında  olan motorlu kara taşıtları, oto ekspertiz raporundan muaf olacaktır. 

İkinci el araçların satışa sunulduğu  zaman içerisinde , araçların ;markası, modeli, motor ve şasi numarası, plaka, üretim yılı, araç yakıt türü, araç kilometresi, satış ücreti, değişen ve boyanan parçaları gibi detaylı bilgiler okunurak daha sonra da görülebilir bir  biçimde oluşturmanız gereken tanıtım kartı ile aracınızda konumlandırmanız istenecektir. Bunun yanında da ayrıca; hasar kaydı, rehin ya da haciz gibi tüm gizli bilgiler de bu tanıtım kartında yer alacaktır. Bu uygulama sayesinde de , ikinci el araç alım ve  satım işlemlerinde kandırılma gibi hilelere karşın  alıcıları  mağdur etmeye yönelik tüm büyük problemlerden uzak tutulma amaçlanır.

Bolu Oto Ekspertiz Raporu İçin Yapılan İşlemler Nelerdir? 

Otomobillerin daha sağlıklı bir şekilde resmi satım işlemlerinin yapılması için getirilen 2.el oto ekspertiz zorunluluğu uygulaması ile birlikte kara taşıtlarının birçok testten geçirilmek sureti ile  mevcut durumu hususunda detaylı bilgiler verilmesi söz konusu olabilir. Ana hatları ile bir araç muayenesi olarak isimlendirilen bu işlem, alanında uzman ve TSE yetki belgesine sahip olan oto ekspertiz firmalarında  kolaylıkla yapılabilmektedir. Kara taşıtlarının detaylı bir şekilde incelenmesi yapıldıktan sonra ki aşamada elde edilen tüm bilgiler rapora dönüştürülmek sureti ile  araç sahibine imzalı bir şekilde sunulur. Bolu Oto ekspertizi sırasında yapılan tüm  işlemler şu şekildedir :

  • Taşıtın  boya kontrolü:

Bolu Oto Ekspertiz aşamasında ilk işlem  araçların boya kontrolüdür. Araçların kaportasında veya  herhangi bir bölgesinde  fabrikasyon sonrasında boyanan bir yer olup olmadığı, şayet boya var ise boya kalınlığının ne kadar olduğu hesaplanır. Boya  ölçüm cihazı adı verilen çekip an  ile de  ince  ölçümler yapılarak araç boyasıyla  ilgili elde edilen tüm bilgiler Bolu Oto Ekspertiz, fabrika kaynağı ile kıyaslanır.

  • DYNO testi:

Bolu Oto Ekspertiz, Dinamometre testi olarak adlandırılan bu işlemde , araç motorlarının ne kadar güç ürettiği ve de üretilen bu gücün tekerleklere iletilip iletilmediği konusu kontrol edilerek bilgi alınır. Tekerlek gücü, tork değeri, şanzıman ölçümleri gibi birçok  işlem bu aşamada  incelenir. Bu testin  yanında ayrıca da; akü, motor ve radyatörde yer alan yağ oranlarına da bakılır. Araçların kayıp güç ölçümleri de DYNO testi ile birlikte yapılır. Elde edilen tüm değerler sonucunda da kara taşıtların da hasar tespiti olup olmadığı hususu belirlenir ve gerekli olan bir sonraki aşamaya geçilir.

Bolu Oto Ekspertiz testleri arasında  en  dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi de araç motor ve mekanik kısmının kontrol edilmesidir. Kara taşıtların, gösterge paneli gibi sistemlerine giriş yapma işlemi sayesinde mekanik kontroller sağlanır. Araçların kontrol cihazına bağlanması ile yapılan işlem için giriş yapımı sağlandıktan  sonra araçların motorunda ve diğer sistemlerinde bir problem  olup olmadığı belirlenerek kontrol sağlanır. 

  • Süspansiyon testi:

Çukur alan gibi birçok  kötü yol şartları esnasında aracın yol tutuşlarının  güvenli derecesinin kuvvetli olup olmadığının anlaşıldığı test ayrıca güvenlik bakımından da en önemli testlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bolu Oto Ekspertiz de bulunan bir cihaz yardımı ile  araçların tekerleklerine aşağı, yukarı talimatları verilerek daha sonra da sağ ve sola doğru yön verilerek süspansiyon verimliliğinin kontrolleri de sağlanarak standart oranı belirlenir. Her açıdan da  ölçümler ile  tekerleklerin kontrolleri sağlandıktan  sonrasında  ön ve arka tekerleklerin aynı anda  ölçülerinde ortalama bir değer çıkartılarak Bolu Oto Ekspertiz raporuna  eklenir. Kara taşıtı ın her hangi bir eğriliğinin olup olmadığının kontrolleri sağlanarak , daha sonra da  genel de  aşağıda verilen 4 aşama sonrasında  sonuçlar meydana getirilir:

1.Her tekerleğin en az seviyede tutunma kuvvetleri ölçülmesidir. 

2.Her tekerleğin en az seviyede meydana getirdiği  tutunma frekansları ölçülmelidir. 

3.Tekerlek ağırlık ölçümü yapılmalıdır. 

4.Son aşamasında da kara taşıtların, ağırlığının ölçüldüğü işlemlere geçilir. 

  • Yanal kayma testi:

Bu aşama sayesinde de araçların 1 kilometre içerisinde sağa ve sola  ne kadar kayabildiğinin  ölçüm yapılır. 

  • Fren testi:

Bütün taşıtlarda yapılması gereken ve de hayati önemi bulunan testlerden biri olan fren testi ile, Bolu Oto Ekspertiz işlemlerinde bulunan cihazlar sayesinde asfalt görünümü sağlanır. Bu yöntem ile de  araçların ayrı ayrı ön, arka ve el frenlerinin tüm verimliliği daha sonra da toplam verimlilik testleri yapılarak Bolu Oto Ekspertiz raporunda yer alır. 

  • Diagnostic test:

Kara taşıtlarına  diagnoz cihazının bağlanması yolu ile yapılan kontroller ile cihaz sayesinde araçlarda  bulunan tüm arıza kayıtları mutlaka ortaya çıkacaktır. Diagnostic cihazlarının bir diğer özelliği sayesinde ;araçların marka ve model türü sisteme girildiğinde de  tüm elektronik sistemlerinin içinde kolayca kontrol edilebilmesi sağlanır. 

  • Akü testi:

Kara taşıtlarının akü ömrü, araç voltajı, araç  şarj durumu  test edilir. Burada akü hakkında genel bilgi verilmesi söz  konusudur. 

Oto Ekspertiz Raporunda Sorun Varsa Ne Olur? 

Bolu Oto Ekspertiz raporlarında  herhangi bir yanlışlığın olması  yetkili firma veya  satış işlemini gerçekleştiren yetkili kişiler sorumlu  tutulabilir. Ayrıca bunun yanında da ortaya çıkabilen maddi ve manevi tüm zararları yetkili kişiler tarafından ödenmesi yasal yollar ile sağlanabilir.

Bolu Oto Ekspertiz raporu nasıl alınır? sorusunun yanıtı kısaca şu şekilde özetlenebilir. 

Yukarıda sıralamış olduğumuz işlemlerin tamamlanmasının  ardından  yetkili firmaların araçlar ile  ilgili raporu kolaylıkla alabilir noter ile de onaylatabilirisiniz. Araç değeri sorgulama işleminin yapılması  istendiğinde ise  yapılması gereken tek şey, araçların model, fabrika yılı, markası ve kilometre durumu tüm bilgileri girilerek ortalama değeri hakkında fikir sahibi olunabilir. 

Bolu Oto Ekspertiz Fiyatları Nelerdir? 

Bolu Oto Ekspertiz sayesinde firmalar, araçlar  ile ilgili her bilgi  sizlere sunulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Araçlarla ilgili olarak tüm gereksinimler doğrultusunda sizler en iyi hizmeti sağlamak amacı ile firmaların müşteri hizmetlerini  7/24 saat  arayabilirsiniz. İsterseniz arzu ettiği iz ekspertiz firmasının sayfası üzerinden form doldurarak sizlere ulaşmamız ulaşmalarını  sağlayabilirsiniz.
 

Oto Ekspertiz Hizmetinin Önemi Nedir? 

İkinci el araç almayı düşünen sürücüler alacakları kara taşıtına karşın  hep kuşkuludurlar. Hatta  alınması planlanan aracın; motor sağlığının ne durumda olduğu, kaza yapıp yapmadığı ya da kaza yapmış ise  geçirdiği kazalar sonucunda da araçların kullanımını ne şekilde etkilediği gibi sorular alıcıların  en merak ettiği sorular olarak karşımıza çıkar.

Ülkemizde  genelinde alınacak olan ikinci el araçların, sahiplerine  mağduriyet yaşatmaması için  zorunlu olan ekspertiz raporu alıcılar ve  satıcıları da korumaktadır. 1 Nisan 2019 yılından  beri zorunlu kılınan Bolu Oto ekspertiz raporu ile gözle görünen kaza izlerinin yanında ayrıca gözle görülmeyen birçok hasar kaydının da kolaylıkla öğrenilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle ikinci el araç alırken Bolu Oto ekspertiz raporunun önceden alınması çok önemlidir.

Bolu Oto Ekspertiz raporu ile araç hakkında hangi bilgiler elde edilir ?

  • Araç kaydının bulunduğu dosya kontrol edilerek daha önceleri bir kaza geçirip geçirmediği
  • Araçta yer alan tüm elektronik sistemleri 
  • Araç dışında bulunan boyanın orijinal olup olmadığı,

İkinci El Araç Alım Satımında  Oto Ekspertizin Hukuki Sorumluluğu Nedir?

İkinci el araç satışlarında ;araçların hasarı durumu değişeni boyası, kilometre durumu motor ve diğer tüm  kısımların durumu gibi  birçok nokta önem taşır. Bu şekilde de alıcılar  ve satıcıların sadece  birbirlerinin beyanına göre değil de daha çok araçların inceleyen Bolu Oto Ekpertiz raporuna göre hareket edilir.

İşte araçlarda Bolu Oto Ekspertiz  raporlarında yer almayan bir ayıp ortaya çıkmış ise oto ekspertizin sorumlu tutulmasına hukuk dilinde  “oto eksperinin hukuki sorumluluğu” diyoruz. Oto Eksperin Hukuki Sorumluluğu ile ilgili tüm temel hukuki düzenlemeler şu şekildedir;

  • 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu
  • 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu
  • 30331 Resmi Gazete sayılı İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik düzenlemesi 

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, araçlarda bir ayıp çıktığı zamanlarda satıcı ile oto ekspertiz servisi aynı anda sorumlu tutulmaktadırlar.