Osmaniye Oto Ekspertiz
Oto ekspertiz ücretleri 2021 yılında binek otomobiller için 150 tl başlangıç fiyatından başlayıp olup 800 TL’ye kadar uzanan paketler dahilinde farklılık göstermektedir. Paket içeriklerine yer alan özelliklere göre fiyatlar belirtilmiş olan oto ekspertiz hizmeti ücretleri ; güvenli şekilde araç alım-satımı yapılabilmesi için alınmaktadır.
Osmaniye Oto Ekspertiz hizmetleri alınan ve de bunun için yapılacak olan ödemeler, araç alım-satım esnasında yaşanabilecek olan para kaybına uğramasını önüne geçmiş olur. Osmaniye Oto Ekspertiz İşlemleri ile kontrol edilmiş olan otomobil alıyor olmak sorunlarla karşılaşabilme ihtimalleri de en aza indirecektir. Ayrıca araçların satım işlemlerinde de Osmaniye oto ekspertiz raporunu göstererek de aracın değer kaybı önlenmiş olur.
Osmaniye Oto Ekspertiz Firmaları
Osmaniye Oto Ekspertiz Fiyatları
Özellikle yakın dönemlerde iyi niyetli olmayan kişiler tarafından boyalı, kazalı ya da değişeni olan araçların tespitlerinin yapılamadan piyasada bulunan fiyatlarının üzerinden satışa sunulmaya kalkıyorlar. Oto ekspertiz ücretleri oldukça makul fiyatlarla sunulmaktadır. Bu fiyatlardan kaçmak daha büyük zararlara uğramanızı sebep olacaktır
Osmaniye Oto Ekspertiz paketleri ücretlerini firmaların web sitelerinde yer alan oto ekspertiz ücretleri sayfasından öğrenebilirsiniz.
2. el araç satın alımlarında araçların oto expertizini hemen yaptırmalısınız. Detaylı rapor ile aracın alım-satım işlemleri sırasında tüm stres ortadan kalkacaktır .
Osmaniye oto ekspertiz işlemleri
Ekspertiz Değerlendirmelerine 2.El Araçlara Garanti Uygulaması
Özellikle de 2. el araç alım satım işlemlerinde, araçlarda herhangi bir hasar bulunmadığı ve bunun beyan edilmesi halinde, belli bir zaman sonra problemlerle karşılaşıldığı durumlar sıkça görülmektedir. Bu tür can sıkıcı olaylarla karşılaşıp hem aracı/araçları alan kişi veya kişilerin mağdur olmaması, hem de araç satışını yapan kişilerin dürüstlüğünün belirlenmesi amacıyla Osmaniye Oto Ekspertiz garantisi istenmektedir.
Ekspertiz Raporu Nedir?
Ekspertiz raporu; otomobil sektöründe özellikle ikinci el araçların alım satımlarında sıkça başvurulan bir rapor çeşididir. 2.el araçlarda meydana gelen hasarların tespitinin yapılması açısından oldukça gerekli olan 2. El araç Ekspertiz raporları sayesinde dolandırıcılık gibi problemler ortadan kalkmıştır. 2. El araçlarda Ekspertiz işlemlerinde, araç sahibi veya alıcıların göremeyeceği birçok sorun kolayca tespit edilmektedir . Araçlarla ilgili bütün bilgiler hem yazılı hem de sunum şeklinde detaylı olarak iki tarafa teslim edilir. Ekspertiz raporu, hem alıcıların mağduriyet yaşamaması hem de satıcının işlem sonrasında herhangi bir problemler karşısında korunmasını amaçlamaktadır Böylelikle de her iki taraf da güvence altına alınarak görevini en iyi şekilde yerine getirmiş olur. Osmaniye Oto Ekspertiz raporu, satın alınan aracım güvenle kullanılması için gerekli olan noter tasdikli raporlardan bir tanesidir.
Ekspertiz Raporları Yasal Olarak Zorunlu Mu?
‘2. El araçlarda ekspertiz raporu zorunlu mu?’ sorusu, en çok merak edilen sorulardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçmiş yıllarda ikinci el araç satış işlemlerinde alıcıların talep etmiş oldukları takdirde oto ekspertiz raporları alınmaktaydı. Rapor alımı talep etmeyen kişilerde ise sadece aracın görünüşüne bakarak ve de büyük risk alarak satıcıların sözüne inanmak durumundaydı. Böylelikle de 2. el araç satışı işlemlerinde noter huzurunda raporsuz bir şekilde yapılıyordu. Ticaret Bakanlığı’nın araç alım satım işlemleri ile ilgili yönetmeliğini değiştirmesi sonucunda, 2019 yılından itibaren yürürlüğe girmiş olan 2.el araçlarda ekspertiz zorunluluğu yasal olarak getirilmiştir.
Yönetmelik değişikliği sonucunda; 2. el araç ekspertiz zorunlulukları sayesinde kilometre düşürme, araçta meydana gelen hasar durumunu gizleme gibi dolandırıcılıklar son bularak güvenli bir ticaret süreci oluşturulması sağlanmıştır. Her oto firmanın da ekspertiz raporlarını düzenleyemeyecekleri belirtilmiştir. Sadece Türk Standartları Enstitüsü önderliğinde Hizmet Yeterlilik Belgesi alabilen firmalar ekspertiz raporlarını sunabilecektir. Oto ekspertiz raporları, 8 yaş veya 160. 000 kilometrenin altında olan motorlu taşıtlar için yasal olarak zorunlu hale getirilmiştir. Bu sınırlar üzerinde olan kara taşıtları, oto ekspertiz raporundan muaf olacaktır.
2. el araçların satışa sunulduğu zamanlarda , aracın markası, aracın modeli, değişen ve boyanan parçaları gibi detay bilgileri okunur ve de görülebilir şekilde oluşturulması gereken tanıtım kartlarını araçların camlarına konumlandırmanız istenir. Ayrıca hasar kaydı ya da haciz gibi ek bilgiler de tanıtım kartlarının üzerinde yer alır. Bu yöntem ile ; 2.el alım satım işlemlerinde dolandırılma ya da alıcıyı mağdur edecek olan büyük problemlerden uzak durulması amaçlanır.
Araçların daha güvenli bir şekilde alım satım işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacı ile getirilen 2.el oto ekspertiz zorunluluğu uygulamasıyla birlikte araçlar birçok testten geçilerek mevcut faaliyet durumu hakkında net bilgiler verecektir. Geniş açıdan bir araç muayenesi olarak nitelendirilecek olan bu işlemler yetki sahibi olan tecrübeli Osmaniye Oto Ekspertiz Firmaları ile kolaylıkla yapılabilir. Araçlarla ilgili tüm veriler detaylı bir şekilde incelendikten sonrasında elde edilen bilgiler doğrultusunda rapora dönüştürülerek alıcıya sunulur. Osmaniye Oto Ekspertiz İşlemleri sırasında yapılan tüm adımlar aşağıdaki gibidir;
Osmaniye Oto Ekspertiz
- Boya kontrolü:
Osmaniye Oto Ekspertiz sürecinde ilk işlem aracın boya kontrolüdür. Aracın kaportası veya herhangi bir bölgesinde tekrardan boyanan bir yerin var olup olmadığı, var ise de kalınlığının kaç milim olduğu hesaplanmaktadır . Mikron ölçüm cihazı ismi verilen bir alet yardımı ile milimetrik ölçümler yapılarak boya konusuyla ilgili elde edilen tüm veriler fabrika sonuçları ile kıyaslanacaktır.
- DYNO Kontrolü
Dinamometre testi olarak da DYNO Kontrolü bilinen bu süreçte, araçların motorunun ne kadar güç üretebildiği ve de üretilen gücün tekerleklere iletilip iletilmediği konusunda detaylara bakılarak kontroller sağlanmaktadır. Test aşamasında ; şanzıman aralık ölçümü gibi tüm alanlar incelenir. Bu kontrolün yanı sıra; araç aküsü, motor ve de radyatörde yer alan yağ oranlarının kontrolleri sağlanır.
- Motor Kontrolü
Oto Ekspertiz raporu için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi de araçların motor ve de mekanik kısmının kontrolünün sağlanmasıdır. Araçların enjektör ve de gösterge panelleri gibi sistemlerine giriş yapılma işlemleri, araçların kontrol cihazına bağlanmasının ardından gerçekleştirilir. Girişin yapılmasından sonrasında ise araçların motor kısımları ve de diğer sistemlerinde bir problemin olup olmadığına bakılır.
- Süspansiyon
Çukurlu gibi çeşitli yol problemi şartlarında araçların yol tutuşunun ne derece kuvvetli olduğu konusunda tüm detaylara bakılması açısından ve özellikle de güvenlik bakımından en önemli testlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Oto Ekspertizde bulunan bir alet sayesinde araçların tekerleklerinin aşağı ve yukarı, sağ ve sola doğru yön verilmesi sağlanarak süspansiyon verimlilikleri belirlenmektedir. Her bir açıdan kontrol edilen tekerlekler daha sonralarda ön ve de arka değerleri beraber ölçülerek de ortalama olarak bir değer çıkarılması sonucunda ekspertiz raporuna eklenir. Araçların eğriliğinin olup olmaması da test edilerek genel de aşağıda verilen 4 aşama sonrasında rapor sonuçları oluşturulur:
Tekerleklerin en az seviye de olsa dahi tutunma kuvvetleri ölçülmektedir.
Tekerleklerin en az güçte tutunma frekansları ölçülmektedir.
Tüm tekerleklerin ağırlıkları ölçülmektedir.
- Yanal Kayma
Bu işlem ile araçların 1 kilometre de sağa ve sola ne kadar bir oranda kayabileceği ölçülmektedir.
- Fren Kontrolü
Oto Ekspertiz İşlemlerinde en önemli testlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkan fren testi, Oto ekspertizlerde kullanılan cihazların üzerinde kaplamalar ile asfalt süsü verilmektedir. Daha sonra bu şekilde de araçların ayrı ayrı ön, arka ve el freni uzantısının verimliliklerinin daha sonra ki aşamada da toplam verimlilik testleri yapılmaktadır.
- Diagnostik
Araçlara diagnoz cihazlarının bağlanması sonucu yapılan bir aşamadır. Bu alet sayesinde araçlarda bulunan tüm arıza kayıtları görülmektedir. Diagnozun bir diğer özelliği de araçların marka ve modeli girildiği zamanlarda tüm elektronik sistemlerinin kolaylıkla kontrol edilmesidir.
- Akü Kontrolü
Araçların akü ömrü, voltaj durumu ve akım değeri test edilmektedir. Genel bir durum bilgisi çıkarılarak akünün mevcut çalışma durumunu belirler.
Osmaniye Oto Ekspertiz
Osmaniye Oto Ekspertiz Raporunda Hata Çıkması Durumu
Oto expertiz raporlarında oluşabilecek herhangi bir eksiklikte yetkili firmalar veya satış işlemi gerçekleştirilen kişiler sorumlu tutulmaktadır.
Ortaya çıkarılan tüm zararlar bu kişiler tarafından ödenmesi sağlanmaktadır. Osmaniye Oto Ekspertiz raporu nasıl alınır? sorusunun cevabı ise şu şekilde özetlenebilir; yukarıda sıralanmış olan tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından yetkili firmalar aracılığı ile ilgili raporlar kolaylıkla alınabilir. Oto Ekspertiz değeri sorgulama işlemlerini yapmak istediğiniz zamanlarda yapılması gereken tek şeyse araçların modelinin, yılının, markasının ve de kilometre bilgilerinin girilmesi ile ortalama değerleri hakkında bilgi sahibi olunması mümkündür.
Osmaniye Oto Ekspertiz firmaları ile araçlarla ilgili her detaylı bilgileri sizlere sunmak için çalışmalarına devam etmektedirler. İhtiyaçlarınız konusunda sizlere en iyi hizmeti sağlamak amacıyla müşteri hizmetlerini 7/24 saat açık tutmaktadırlar. Eğer iletişim kurulmak isteniyorsa sayfalar üzerinde formlar doldurarak ulaşım talebinde bulunabilirsiniz.
Noter İşlemlerinde Ekspertiz Raporu Zorunlu Mu? 2021 Yılı Yeni Mevzuatı Hakkında Tüm Detaylar
2. el araç alacaklar dikkatle okuyun!
Noter huzurunda araçlar için ekspertiz raporu zorunlu hale getirilmiştir. Özellikle “0” kilometre araçların fiyatlarının artması sebebi ile birlikte vatandaşların ikinci el araçlara yönelmesi artış gözlendi.
Araç piyasalarında ikinci el otomobillerin satış oranının artmasıyla birlikte düzenlemelerde beraberinde geldi. 2. El kara taşıtlarının ticareti konusunda yönetmelikte yapılan değişiklikler ile yönetmelik, 15.08.2020 tarih ve 31214 sayılı Resmi Gazetesinde yayımlanmıştır. 2.el araçların satış işlemlerinde oto ekspertiz işlemlerinin zorunluluğu Resmi Gazete’ de yayınlanmıştır.
Yeni düzenleme ile birlikte satış işlemlerinin zorunlu bir duruma getirilen yetki belgesi ve de oto expertiz raporlarının talep edilmesi üzerine 2.el araç pazarının eskiye göre daha profesyonel olacak bir şekilde kayıt dışı işlemler ve hileler bu şekilde son bulacak. 15 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’ de yayınlanan Yönetmelikte özellikle belirtilen 14. maddeye göre oto ekspertiz raporu ile ilgili diğer maddeler de şunlar yer almaktadır ;
• TSE hizmet yeterlilik belgesine sahip olan oto ekspertiz firmaları bulunmayan illerde faaliyet göstermekte olan işletmeler haricinde olmak üzere, 2. el araç veya arazi taşıtı satışı yapmakta olan işletmeler tarafından, satışların yapıldığı tarihten önceki günlerde 3 gün içerisinde oto ekspertiz raporu alınır.
• Ekspertiz Raporunun ücreti, satış işlemlerinin ardından alıcıdan kaynaklanan bir sebeple gerçekleşmemesi durumlarında alıcı, diğer durumlarda satıcı ya da satıcı işletme tarafından ödenecektir.
Oto Ekspertiz Raporuyla ilgili standartlara göre verilen TSE hizmet yeterlilik belgesine sahip olan ekspertiz işletmeleri tarafından düzenlenecektir . 3 nüsha şeklinde düzenlenecek olan raporun 2 nüshası da satıcı olan işletmeye verilecektir. Oto Ekspertiz Raporu, satıcı işletmelerle ekspertiz işletmeleri tarafından en az 5 yıl süre ile saklanması gerekmektedir.
Aracın Model yılına göre 8 yaşın ya da 160. 000 kilometrenin üzerindeki taşıtlar için oto ekspertiz raporunun alınması zorunlu değildir.
Oto Ekspertiz raporlarında asgari olarak aşağıda yer alan hususlara yer verilmesi zorunludur :
- Aracın markası
- Aracın Modeli
- Araç model yılı
Oto Expertiz raporlarında düzenleme yapan ticari işletmelerin hizmet yeterlilik belgeleri ve de MERSİS numaraları ile MERSİS’e kayıtlı olan ticaret unvanlarının, oto ekspertiz raporunu düzenleyen esnaf ya da sanatkar işletmesinin hizmet yeterlilik belgesinin numarasının, ESBİS’e kayıtlı işletme adı, işletme sahibinin adı, soyadı ve T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarasının bulunması gerekmektedir.
Osmaniye Oto Ekspertiz
2. El Kara Taşıtlarında Ekspertiz Raporunun Önemi
Piyasada yaşanan ciddi fiyat artışları ve de ikinci el araçların satış fiyatlarında bir yandan artışın yaşanması durumunda bir yandan da yetkililerin bu konuda yeni düzenlemeler getirmesine sebep oldu. 2. El araç alım satımlarında yeni yönetmeliklerle birlikte Noter huzurunda ekspertiz raporu zorunluluğu getirilmişti. Eksperler, raporu araçlar için yapılan genel bir muayene gibi düşünmektedir. Özellikle de 2. el araçlarda gözle görülebilen kısımların dışında tüm bölümlerin detaylı olarak incelenmesi oldukça önemlidir.
Osmaniye Oto Eksper Raporu ile birlikte ;
- Araçların yaşı, geçmişi kayıtları, motor ve mekanik durumu
- Dinamometre testiyle motor gücü kontrolleri
- Değiştirilen bir araç parçasının olup olmadığı
- Arıza kayıtlarına bakılması
- Araçların içinde veya dış kısımlarında farklı bir değişiklik yapılıp yapılmadığını kontrollerinin sağlanması
- Kaporta da yapılan değişimler
- Bagaj kısmının ön- arka aksamları hakkında bilgiler
- Oto elektronik sistemlerinin kontrollerinin sağlanması
- Akü voltaj, şarj sistemlerinin kontrol edilmesi
- Boya durumunun kontrolü ve de bunun yanında detaylı olarak tüm yedek parçalarının incelenmesi
- Araçların kaza yapıp yapmadığına dair kontrollerinin sağlanması
Expertiz raporu sayesinde araçların tüm bilgileri belgelenerek, hasar ile risk tespiti yapılmaktadır. Bu sayede de güvenli araç alışverişlerinin güvenli bir şekilde yapılması sağlanmaktadır.
Osmaniye Oto Ekspertiz İşlemleri, Osmaniye Oto Ekspertiz Firmaları, Osmaniye Expertiz Fiyatları, Osmaniye ve çevresi, Osmaniye ve Expertiz
Dikkat!
2. el araç satışlarında müşteriler araçlarla ilgili garanti sunulması zorunlu hale gelmiştir. Bu durumda da 8 yaşından veya 160. 000 kilometrenin üzerinde piyasada bulunan ikinci el araçların oto ekspertiz raporu zorunlu değildir. Fakat harici olarak diğer tüm kara taşıtlarının alımı ve de satımı işlemleri esnasında noter huzurunda işlemlerin tamamlanması için oto raporlarının alınması zorunlu kılınmıştır. Bu durumlarda da ikinci el araçların satışlarına getirilen yeni düzenleme ile birlikte durum zorunlu hale getirilmiştir. Bu düzenleme sonrasın da oto ekspertiz raporunun bir sureti de notere ibraz edilmelidir.