Bugünkü yazımızda biraz teknik konuşurken biraz tasarruf konuşacağız. İlk konumuz arabanızın Sarsılmasının 10 Nedeni nedir biliyor musunuz? Daha sonraki konumuzsa tasarruf üzerine olacak. İşte birçok araç sahibi arabanızın Sarsılmasının 10 Nedeni sebebini merak ediyor. İşte 10 temel maddede arabanızın Sarsılmasının 10 Nedeni!
Arabanızın Sarsılmasının 10 Nedeni
Hızlanırken arabanızın sarsıldığını fark ederseniz, bu göz ardı etmemeniz gereken bir sorundur. Sarsıntı yapan bir araba, genellikle bu sorunu çözmezseniz arabanızın başka sorunlar ortaya çıkaracağının bir işaretidir.
1. Kirli Yakıt Enjektörleri
Kirli yakıt enjektörleri, bir gaz pedalının sarsılmasının en yaygın nedenleri arasındadır. Dururken hızlanmaya çalıştığınızda ve sabit bir hızda sürmeye çalıştığınızda kirli enjektör aracınızın güç kaybetmesine neden olur. Bu, bir motor teklemesinin sonucudur.
2. Blokajlar
Aracınızın hızlanması için ihtiyaç duyduğu yakıtı almasını engelleyen bir tıkanıklık olabilir. Hava, motorunuza güç veren bir sprey oluşturmak için yakıtla karışır. Herhangi bir şey bunu kesintiye uğratırsa, arabanız hızlanmakta zorlanabilir.
3. Yıpranmış Bujiler
Bujileriniz aşınmış olabilir ve pistondaki yakıtı yeterince hızlı ateşleyemeyebilir. Bu, aracınızın o kadar hızlı hızlanmamasına neden olabilir. Neyse ki, bujilerin onarımı ve değiştirilmesi pahalı değildir.
Okuyunuz: Ticari Filo Nasıl Seçilir?
Arabanızın Sarsılmasının 10 Nedeni
4. Kirli Hava Filtreleri
Hava filtresi, kirleticileri motorunuzdan uzak tutmada önemli bir rol oynar. Ancak zamanla bu kirleticiler birikebilir ve aracınızın düzgün şekilde hızlanmamasına neden olabilir. Hava filtrelerini tekrar takmadan önce çıkarıp silebilir veya yeni hava filtreleri takabilirsiniz.
5. Hasarlı Silindirler
Motor silindirleriniz hasar görürse, bu motorunuzun düzgün çalışma yeteneğini etkiler ve motorun tekleme yapmasına neden olur. Silindirlerin onarılabilmesi veya değiştirilebilmesi için bu sorunu bir tamirciye bildirmek isteyeceksiniz. Aksi takdirde, motorunuzu hızla mahvedebilirsiniz.
6. Bloke Katalitik Konvertörler
Katalitik konvertörünüzde bir tıkanıklık olabilir. Katalitik konvertörünüzden geçen hava-yakıt karışımı çok zenginleşebilir ve bu da tıkanmaya neden olabilir. Bu genellikle sürücü gaza bastığında bir arabanın sarsılmasına neden olur. İyi bir katalitik konvertör temizleyici ile temizleyebilirsiniz. Aksi takdirde, bir tamirciden yardıma ihtiyacınız olacak.
7. Hasarlı Gaz Hatları
Gaz, motorunuz boyunca gaz hatları aracılığıyla akar. Ancak, bir gaz hattında bir sorun varsa, bu, arabanızın basınç kaybına uğramasına neden olabilir ve bu da arabanın ileri sarsılmasına neden olabilir. Aşırı durumlarda, arızalı bir yakıt hattı motorunuzun alev almasına bile neden olabilir. Delik olmadığından emin olmak için yakıt hattını kontrol edin.
8. Hasarlı İvme Kabloları
Hızlanma kablosu hasar görmüş olabilir. Bu kablo, gaz kablonuz ile motor gaz kelebeği plakası arasındaki bağlantıdır. Gaz pedalına basmak, kablonun gaz kelebeğini açmasına neden olarak aracınızın hızlanmasına izin verir.
9. Arızalı Karbüratörler
Karbüratör, motora girmeden önce ne kadar yakıt ve havanın birbirine karıştığını kontrol etmekten sorumludur. Karbüratör hasar gördüğünde, bu sadece aracınızın hızlanırken sarsılmasına neden olmakla kalmayacak, aynı zamanda genel olarak düşük performansa da yol açacaktır.
10. Distribütör Kapağındaki Nem
Dışarısı karlıysa, distribütör kapağında biriken nem nedeniyle ani bir hızlanma yaşayabilirsiniz. Bu genellikle kış aylarında arabanızı dışarıya park ettiğinizde ortaya çıkar. Bu, arabanızı daha sıcak bir yere park ederek önlenebilir.
Arabanız gerektiği gibi çalışmadığında, arabanızı yoldan çıkarmak zorunda kalmamak için sorunun temeline inebilecek bir otomotiv servisini ziyaret etmek isteyeceksiniz. Experix’te yabancı veya yerli araç kullanmanız fark etmeksizin size yardımcı olabiliriz.